Doelstelling Kunstuitleen

 

Doelstelling

Stichting Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen) is een organisatie zonder winstoogmerk.

De doelstellig is tweeledig: kunst onder de aandacht brengen van een zo groot mogelijk publiek en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de positieverbetering van professioneelwerkende kunstenaars. Het werk van de stichting wordt gedragen door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Folder Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

Huurvoorwaarden Kunstuitleen Flevoland Lelystad.

 

  Abonnement particulieren


  A - abonnement particulieren

Kosten: 1,25% van de waarde van het werk per maand.

  B - abonnement particulieren

Kosten: 1,00% van de waarde van het werk en 1,00% sparen van de waarde van het werk per maand.

  Koop - particulieren

Kosten: Maandelijks 10% van de waarde van het werk (in 10 termijnen).

  Kooptegoed

Het abonnement B (voor particulieren) kent een spaarvorm. Per maand spaart u een kooptegoed bij elkaar waarvan u een kunstwerk van uw keuze kunt aanschaffen.

 

  Abonnement bedrijven

Kunst in Bedrijf

De inrichting van bedrijfsruimte is meer dan woekeren met vierkante meters. Natuurlijk is een efficiënte indeling essentieel, maar zeker zo belangrijk zijn representativiteit en sfeer. Een gerichte inzet van kunstwerken voegt daaraan een dimensie toe. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor kunst om bij te dragen aan de uitstraling van hun bedrijf.

Bij het opbouwen van een kunstcollectie is de Stichting Kunstuitleen Flevoland een praktische partner dankzij een gevarieerd aanbod van kwalitatief hoogwaardig werk, maar ook door de flexibele mogelijkheden van huur en koop.

Kunst huren

Bedrijven die zaken doen met de Stichting Kunstuitleen Flevoland sluiten een op maat gesneden individueel contract.
Uitgangspunt is de totale waarde van de uitgezochte kunstwerken. Op jaarbasis geldt hiervoor een huurbedrag van 15 procent, exclusief BTW. Voor de belastingen kan deze vergoeding worden aangemerkt als bedrijfkosten. De maximale leentermijn is één jaar. Tussentijds kan gehuurd werk echter onbeperkt worden gewisseld: een kunstwerk dat in een gegeven situatie niet uitkomt als verwacht, kan na overleg direct worden geruild voor een ander werk.

Kunst kopen
Bijna alle beschikbare kunstwerken zijn niet alleen te huur maar ook te koop. In aanvulling op de gangbare collectie heeft de Stichting Kunstuitleen Flevoland van een aantal kunstenaars ook werken in consignatie. Deze worden niet verhuurd, maar zijn wel te koop.

Kunst als relatiegeschenk
Een kunstwerk kado doen aan een goede klant is veelal alleen bij grootschalige projecten op zijn plaats. De kunstkadobon van Kunstuitleen Flevoland maakt het mogelijk ook op meer bescheiden schaal kunst in te zetten als relatiegeschenk.
De waarde van de bon is volledig vrij te bepalen. De ontvanger kan hem besteden bij het kopen van een kunstwerk of bij het afsluiten van een abonnement.

 

  Abonnement bedrijven


  A - abonnement bedrijven

Kosten: 3,75% van de waarde van het werk per kwartaal of 15% van de waarde van het werk per jaar.

  B - abonnement bedrijven

Kosten: 6% van de waarde van het werk per kwartaal of 24% van de waarde van het werk per jaar.

  Koop - bedrijven

Kosten: Per kwartaal 25% van de waarde van het werk (in 4 termijnen).

  Kooptegoed

Het abonnement B (voor bedrijven) kent een spaarvorm. Per maand spaart u een kooptegoed bij elkaar waarvan u een kunstwerk van uw keuze kunt aanschaffen.

2020-07-02 (4737)