Nieuw in de collectie

Nieuwe werken

Album met diverse nieuwe werken bij de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen), klik hier,
of klik op Gallery afbeelding.Paul Brouns

Nieuwe kunstwerken (fine art photography) van Paul Brouns in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).


Paul Brouns (1967) is een Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in de buurt van Amsterdam. In 1990 studeerde hij succesvol af aan de Academie voor Schone Kunsten in Tilburg (NL), gespecialiseerd in schilderen, tekenen en fotografie.

Zijn eerste tentoonstellingen bevatten geschilderde composities en computergraphics. Paul Brouns werkte ook als grafisch ontwerper en maakte kennis met geavanceerde beeldbewerking. Met de komst van digitale fotografie ontwikkelde hij een persoonlijke benadering van architectuurfotografie. Zijn werk zit vol met geometrische patronen, herhaling en weelderige kleuren. Het is exclusief verkrijgbaar in limited editions.

"Ritme, kleur en geometrie zijn terugkerende thema's in mijn fotografisch werk en architectuur is hiervoor een ideaal onderwerp gebleken. Als fotograaf voel ik mij aangetrokken tot de abstracte, ritmische expressie van gebouwen en streeft ernaar om dit aspect zo puur mogelijk te visualiseren.

Centraal in mijn werk staat het creëren van een feest van dansende schaduwen, zonovergoten reflecties of kleurencombinaties die je hopelijk visueel zullen betoveren."

4 en 21 mei 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Kitty van den Beld

Nieuw kunstwerk (batik) van Kitty van den Beld in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

11 maart 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Joris Graaf

Nieuwe kunstwerken (fotografie en acryl op canvas) van Joris Graaf in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

In zijn abstracte schilderijen en digitale foto-kunst probeert beeldend kunstenaar Joris Graaf (Den Haag, 1980) spanning te creëren.

Puur gedreven door emotie draait zijn werk om thema's als eenzaamheid, angst en depressie. Muziek en de bijbehorende Visuals, zoals albumhoezen, hebben een sterke invloed.

Er is geen verhaal of boodschap in zijn werk. Het gaat erom sfeer te creëren, om de kijker iets te laten voelen. Mijn camera is voor mij niet meer dan een instrument voor het verzamelen van texturen en structuren.

Joris werd recent geselecteerd voor nieuw Nederlands fotografie talent 2019 en FRESH EYES (European Photography talent 2019 door GUP Magazine).

5 februari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Jan Kootstra (1951) – schilder van stillevens.

Nieuwe kunstwerken (olieverf) van Jan Kootstra in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

In mijn atelier aan het werk; in alle rust, met mooi licht en klassieke muziek op de achtergrond, dan ben ik in mijn element, aldus kunstenaar Jan Kootstra.

Het spel van licht en schaduw en reflecties in glas inspireren en fascineren mij.

De tastbaarheid van de voorwerpen op de schilderijen van de kunstenaar uit IJsselmuiden doet de kijker elke keer weer plezierig verrassen.

Stillevens schilderen, dat is zijn grote passie.

2 februari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Roel Walta


Nieuwe kunstwerken (acryl) van Roel Walta in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

Roel Walta schildert moderne grote, betaalbare en kleurrijke schilderijen.

De grote schilderijen van Roel Walta laten zich het best omschrijven als moderne kunst voor een betaalbare prijs. Vaak zijn mensen, muziek, voorwerpen een inspiratiebron voor zijn schilderijen. De COBRA schilders (o.a. Corneille en Karel Appel) maar ook Herman Brood en Anton Heyboer zijn grote voorbeelden voor hem.

Niet alleen particulieren / bedrijven hebben een betaalbaar groot modern kleurrijk schilderij van kunstschilder Roel Walta aan de muur. Ook galerieën en de kunsthandel hebben de grote moderne kleurrijke doeken van kunstschilder Roel Walta in het bezit. En de vraag naar betaalbare moderne kleurrijke grote schilderijen / kunstwerken groeit gestaag.

29 januari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Henk Hulshof

Nieuwe kunstwerken (olieverf) van Henk Hulshof in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

Pas op 30 jarige leeftijd begon de in Doetinchem geboren Henk Hulshof met schilderen. Geïnspireerd door de figuratieve schilders van onder andere de 'Haagse school' begon Hulshof de eerste streken op het glibberige schildersdoek te zetten. Hij is net als vele andere schilders autodidact, dus ook voor hem was een lange weg van veel schilderen en experimenteren te gaan. Vaak ging hij te rade bij andere schilders die hem dan met raad en daad bijstonden.

Fel van coloriet zijn tegenwoordig z'n expressionistische werken soms opgezet in gemengde techniek. Hij mengt de verf dan met zand hetgeen een bepaalde textuur aan z'n schilderijen geeft. De schilderijen zijn vaak ruim van formaat en het onderwerp is meestal figuratief abstract.

29 januari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Nieuw in de collectie:

Recente Nieuw in de collectie, Archief Nieuw in de collectie (vorig jaar), Archief Nieuw in de collectie (ouder).
Naar (begin) pagina.

2020-05-25 (6569)