Nieuws berichten

Nieuwsflits Donderdag, 13 Augustus 2020 

Volg ons op FaceBook Facebook Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland)


0 2 0 2

2020


"Expositie van
Bonnie Severien"

De interactie tussen natuur en architectuur vormt de basis van mijn schilderijen. Een werkelijkheid van planten, weelde en overvloed wordt geconfronteerd met de door de mens gemaakte wereld. Architectuur in de vorm van gebouwen en interieurs, de cultuur, komt letterlijk in aanraking met het organische, de onschuld, de natuur. De patronen staan voor de door de mens gemaakte, lineaire constructies. In deze Urban Jungle zien we modernistische huizen die in een uitvergrote paradijselijke plantenwereld zijn geplaatst.

Bonnie Severien studeerde in 2007 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze ontving vijf maal een nominatie voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst, en haar schilderijen werden onder andere tentoongesteld in het Koninklijk Paleis Amsterdam en het Gemeentemuseum in Den Haag. Onlangs werden schilderijen gepubliceerd in de franse krant Le Monde Diplomatique. Voor modehuis Claudia Sträter maakte ze een aantal kunstopdrachten en haar werk is opgenomen in zowel privécollecties als museum- en bedrijfscollecties in Nederland, België, Engeland en Amerika.

De expositie loopt van donderdag 2 juli t/m donderdag 27 augustus 2020 in het Stadhuis van Lelystad.

Album van de expositie van Bonnie Severien in het Stadhuis van Lelystad.

2 juli 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


Kunstuitleen Lelystad weer open

We zijn blij te kunnen vertellen dat onze kunstuitleen vanaf 2 juni weer is geopend.

U kunt bij ons terecht op de openingstijden die u van ons gewend bent:

  •   Maandag en dinsdag op afspraak
  •   Woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 uur - 17.00 uur
  •   Zaterdag en zondag gesloten tenzij er evenementen zijn.

U bent van harte welkom. We hebben in de afgelopen maanden een aantal mooie werken aan onze collectie toegevoegd.

Vanzelfsprekend volgen wij de richtlijnen van het RIVM volledig.

Informatie Protocol 1,5 meter samenleving Stichting de Kubus (© de Kubus).

3 juni 2020


Paul Brouns

Nieuwe kunstwerken (fine art photography) van Paul Brouns in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).


Paul Brouns (1967) is een Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in de buurt van Amsterdam. In 1990 studeerde hij succesvol af aan de Academie voor Schone Kunsten in Tilburg (NL), gespecialiseerd in schilderen, tekenen en fotografie.

Zijn eerste tentoonstellingen bevatten geschilderde composities en computergraphics. Paul Brouns werkte ook als grafisch ontwerper en maakte kennis met geavanceerde beeldbewerking. Met de komst van digitale fotografie ontwikkelde hij een persoonlijke benadering van architectuurfotografie. Zijn werk zit vol met geometrische patronen, herhaling en weelderige kleuren. Het is exclusief verkrijgbaar in limited editions.

"Ritme, kleur en geometrie zijn terugkerende thema's in mijn fotografisch werk en architectuur is hiervoor een ideaal onderwerp gebleken. Als fotograaf voel ik mij aangetrokken tot de abstracte, ritmische expressie van gebouwen en streeft ernaar om dit aspect zo puur mogelijk te visualiseren.

Centraal in mijn werk staat het creëren van een feest van dansende schaduwen, zonovergoten reflecties of kleurencombinaties die je hopelijk visueel zullen betoveren."

4 en 21 mei 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Kitty van den Beld

Nieuw kunstwerk (batik) van Kitty van den Beld in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

11 maart 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina."Expositie van
Kitty van den Beld"

In deze expositie is een overzicht te zien van het batikwerk van Kitty van den Beld uit verschillende periodes. Grote kleurrijke batikschilderijen. De natuur is haar inspiratiebron. Zij onderzoekt en experimenteert met lijnen, vlakken, structuren en kleur in portretten van olifanten, een paddenstoel die sporen loslaat, een landschap of zonsondergang. Ook kleine natuurdetails worden door haar extra vergroot en onderzocht om op haar schilderijen te kunnen weergeven. In een aantal werken zijn flarden van poëzie-teksten te lezen. De batiktechniek plus de verschillende teken- en schildertechnieken die zij in haar doeken toepast, is een bewerkelijk en langdurig proces. Kitty werkt gemiddeld twee maanden aan een schilderij.

Kitty van den Beld – Beeldend kunstenaar

Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen, galerie en kunstuitleen) nodigt u uit voor de expositie van Kitty van den Beld in het stadhuis van Lelystad.

De expositie wordt vrijdag 6 maart 2020 om 16:30 uur geopend door haar dierbare vrienden Arja en Sjaak Kruis.

Na de openingsceremonie bent u van harte welkom om met ons het glas te heffen op de expositie en haar 70ste verjaardag. We wandelen daarvoor door naar de: Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&leen galerie / kunstuitleen Lelystad), Agorabaan 3, 8224 JS Lelystad, (gevestigd in gebouw de Kubus). Het samenzijn zal opgevrolijkt worden door de Lelystadse Boeierband.

De expositie loopt van 6 maart tot 16 maart 2020 in het Stadhuis van Lelystad. De expositie is door omstandigheden eerder beëindigd.

Album van de expositie van Kitty van den Beld in het Stadhuis van Lelystad.

Album van de opening van de expositie van Kitty van den Beld in het Stadhuis van Lelystad.

6 maart 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


Kunst Gedicht 2020
Kunst Gedicht 2020

De Dijkdichters van Lelystad.

Een aantal dichters van Lelystad hebben op 13 februari 2020 een kunstwerk uitgezocht, om daar een gedicht bij te maken voor "Kunst-Gedicht 2020".

Deze gedichten worden vrijdag 17 april 2020 openbaar gemaakt in de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen) (gebouw De Kubus).

13 februari 2020.
Naar (begin) pagina.


Joris Graaf

Nieuwe kunstwerken (fotografie en acryl op canvas) van Joris Graaf in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

In zijn abstracte schilderijen en digitale foto-kunst probeert beeldend kunstenaar Joris Graaf (Den Haag, 1980) spanning te creëren.

Puur gedreven door emotie draait zijn werk om thema's als eenzaamheid, angst en depressie. Muziek en de bijbehorende Visuals, zoals albumhoezen, hebben een sterke invloed.

Er is geen verhaal of boodschap in zijn werk. Het gaat erom sfeer te creëren, om de kijker iets te laten voelen. Mijn camera is voor mij niet meer dan een instrument voor het verzamelen van texturen en structuren.

Joris werd recent geselecteerd voor nieuw Nederlands fotografie talent 2019 en FRESH EYES (European Photography talent 2019 door GUP Magazine).

5 februari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Jan Kootstra (1951) – schilder van stillevens.

Nieuwe kunstwerken (olieverf) van Jan Kootstra in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

In mijn atelier aan het werk; in alle rust, met mooi licht en klassieke muziek op de achtergrond, dan ben ik in mijn element, aldus kunstenaar Jan Kootstra.

Het spel van licht en schaduw en reflecties in glas inspireren en fascineren mij.

De tastbaarheid van de voorwerpen op de schilderijen van de kunstenaar uit IJsselmuiden doet de kijker elke keer weer plezierig verrassen.

Stillevens schilderen, dat is zijn grote passie.

2 februari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Roel Walta


Nieuwe kunstwerken (acryl) van Roel Walta in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

Roel Walta schildert moderne grote, betaalbare en kleurrijke schilderijen.

De grote schilderijen van Roel Walta laten zich het best omschrijven als moderne kunst voor een betaalbare prijs. Vaak zijn mensen, muziek, voorwerpen een inspiratiebron voor zijn schilderijen. De COBRA schilders (o.a. Corneille en Karel Appel) maar ook Herman Brood en Anton Heyboer zijn grote voorbeelden voor hem.

Niet alleen particulieren / bedrijven hebben een betaalbaar groot modern kleurrijk schilderij van kunstschilder Roel Walta aan de muur. Ook galerieën en de kunsthandel hebben de grote moderne kleurrijke doeken van kunstschilder Roel Walta in het bezit. En de vraag naar betaalbare moderne kleurrijke grote schilderijen / kunstwerken groeit gestaag.

29 januari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Henk Hulshof

Nieuwe kunstwerken (olieverf) van Henk Hulshof in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

Pas op 30 jarige leeftijd begon de in Doetinchem geboren Henk Hulshof met schilderen. Geïnspireerd door de figuratieve schilders van onder andere de 'Haagse school' begon Hulshof de eerste streken op het glibberige schildersdoek te zetten. Hij is net als vele andere schilders autodidact, dus ook voor hem was een lange weg van veel schilderen en experimenteren te gaan. Vaak ging hij te rade bij andere schilders die hem dan met raad en daad bijstonden.

Fel van coloriet zijn tegenwoordig z'n expressionistische werken soms opgezet in gemengde techniek. Hij mengt de verf dan met zand hetgeen een bepaalde textuur aan z'n schilderijen geeft. De schilderijen zijn vaak ruim van formaat en het onderwerp is meestal figuratief abstract.

29 januari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


"Expositie van Gertjan Scholte-Albers"

Studeerde aan de Aki academie voor beeldende kunst en vormgeving te Enschede. Reeds tijdens zijn studie besloot Scholte-Albers het schilderen in een atelier te verwisselen voor de rijke ervaring van het buiten schilderen. Al twintig jaar trekt hij er met zijn scooterkarretje op uit, niet om de elementen te trotseren maar juist om deze te gebruiken om zijn beleving van het landschap dat zich voor hem uitstrekt te voeden. "Ik ervaar de wisselende atmosfeer, het directe licht en de enorme ruimte. Ze geven mij een gevoel van vreugde".

Hij schildert in de bossen of op het Groningse Hoge Land, waar hij sinds 1999 met zijn gezin woont. Zijn natuurbelevingen weet hij op grote formaten om te zetten in eigenzinnige kleurenharmonieën en noemt dat zelf: "een drang om de vreugde van mijn oog te kunnen bevredigen". Zijn verschijning, samen met zijn karretje, doet denken aan een action painting van Jackson Pollock. Kunstenaar, verf, doek en kar gaan geheel op in het landschap dat hij op onnavolgbare wijze schildert.

De expositie loopt van 9 januari tot 27 februari 2020 in het Stadhuis van Lelystad.

Album van de expositie van Gertjan Scholte-Albers in het Stadhuis van Lelystad.

9 janari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Nieuws berichten:

Recent, Archief: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, ouder.
Naar (begin) pagina.

2020-05-25 (7041)