Nieuws berichten

Nieuwsflits Dinsdag, 7 April 2020 

Volg ons op FaceBook Facebook Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland)


0 2 0 2

2020


Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen) blijft voorlopig dicht t/m 28 april 2020 en
volgt de richtlijnen van de Kubus
.

Houd onze website in de gaten voor de meest actuele stand van zaken. Voor dringende vragen kun je contact met ons opnemen via info@artleen.nl

Voor vragen over het virus en de bijbehorende maatregelen verwijzen wij je door naar de website van het RIVM.


"Expositie van
Kitty van der Beld"

In deze expositie is een overzicht te zien van het batikwerk van Kitty van der Beld uit verschillende periodes. Grote kleurrijke batikschilderijen. De natuur is haar inspiratiebron. Zij onderzoekt en experimenteert met lijnen, vlakken, structuren en kleur in portretten van olifanten, een paddenstoel die sporen loslaat, een landschap of zonsondergang. Ook kleine natuurdetails worden door haar extra vergroot en onderzocht om op haar schilderijen te kunnen weergeven. In een aantal werken zijn flarden van poëzie-teksten te lezen. De batiktechniek plus de verschillende teken- en schildertechnieken die zij in haar doeken toepast, is een bewerkelijk en langdurig proces. Kitty werkt gemiddeld twee maanden aan een schilderij.

Kitty van der Beld – Beeldend kunstenaar

Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen, galerie en kunstuitleen) nodigt u uit voor de expositie van Kitty van der Beld in het stadhuis van Lelystad.

De expositie wordt vrijdag 6 maart 2020 om 16:30 uur geopend door haar dierbare vrienden Arja en Sjaak Kruis.

Na de openingsceremonie bent u van harte welkom om met ons het glas te heffen op de expositie en haar 70ste verjaardag. We wandelen daarvoor door naar de: Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&leen galerie / kunstuitleen Lelystad), Agorabaan 3, 8224 JS Lelystad, (gevestigd in gebouw de Kubus). Het samenzijn zal opgevrolijkt worden door de Lelystadse Boeierband.

De expositie loopt van 6 maart tot 16 maart 2020 in het Stadhuis van Lelystad. De expositie is door omstandigheden eerder beëindigd.

Album van de expositie van Kitty van der Beld in het Stadhuis van Lelystad.

Album van de opening van de expositie van Kitty van der Beld in het Stadhuis van Lelystad.

6 maart 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


Kunst Gedicht 2020
Kunst Gedicht 2020

De Dijkdichters van Lelystad.

Een aantal dichters van Lelystad hebben op 13 februari 2020 een kunstwerk uitgezocht, om daar een gedicht bij te maken voor "Kunst-Gedicht 2020".

Deze gedichten worden vrijdag 17 april 2020 openbaar gemaakt in de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen) (gebouw De Kubus).

13 februari 2020.
Naar (begin) pagina.


Joris Graaf

Nieuwe kunstwerken (fotografie en acryl op canvas) van Joris Graaf in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

In zijn abstracte schilderijen en digitale foto-kunst probeert beeldend kunstenaar Joris Graaf (Den Haag, 1980) spanning te creëren.

Puur gedreven door emotie draait zijn werk om thema's als eenzaamheid, angst en depressie. Muziek en de bijbehorende Visuals, zoals albumhoezen, hebben een sterke invloed.

Er is geen verhaal of boodschap in zijn werk. Het gaat erom sfeer te creëren, om de kijker iets te laten voelen. Mijn camera is voor mij niet meer dan een instrument voor het verzamelen van texturen en structuren.

Joris werd recent geselecteerd voor nieuw Nederlands fotografie talent 2019 en FRESH EYES (European Photography talent 2019 door GUP Magazine).

5 februari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Jan Kootstra (1951) – schilder van stillevens.

Nieuwe kunstwerken (olieverf) van Jan Kootstra in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

In mijn atelier aan het werk; in alle rust, met mooi licht en klassieke muziek op de achtergrond, dan ben ik in mijn element, aldus kunstenaar Jan Kootstra.

Het spel van licht en schaduw en reflecties in glas inspireren en fascineren mij.

De tastbaarheid van de voorwerpen op de schilderijen van de kunstenaar uit IJsselmuiden doet de kijker elke keer weer plezierig verrassen.

Stillevens schilderen, dat is zijn grote passie.

2 februari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Roel Walta


Nieuwe kunstwerken (acryl) van Roel Walta in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

Roel Walta schildert moderne grote, betaalbare en kleurrijke schilderijen.

De grote schilderijen van Roel Walta laten zich het best omschrijven als moderne kunst voor een betaalbare prijs. Vaak zijn mensen, muziek, voorwerpen een inspiratiebron voor zijn schilderijen. De COBRA schilders (o.a. Corneille en Karel Appel) maar ook Herman Brood en Anton Heyboer zijn grote voorbeelden voor hem.

Niet alleen particulieren / bedrijven hebben een betaalbaar groot modern kleurrijk schilderij van kunstschilder Roel Walta aan de muur. Ook galerieën en de kunsthandel hebben de grote moderne kleurrijke doeken van kunstschilder Roel Walta in het bezit. En de vraag naar betaalbare moderne kleurrijke grote schilderijen / kunstwerken groeit gestaag.

29 januari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Henk Hulshof

Nieuwe kunstwerken (olieverf) van Henk Hulshof in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Art&Leen).

Pas op 30 jarige leeftijd begon de in Doetinchem geboren Henk Hulshof met schilderen. Geïnspireerd door de figuratieve schilders van onder andere de 'Haagse school' begon Hulshof de eerste streken op het glibberige schildersdoek te zetten. Hij is net als vele andere schilders autodidact, dus ook voor hem was een lange weg van veel schilderen en experimenteren te gaan. Vaak ging hij te rade bij andere schilders die hem dan met raad en daad bijstonden.

Fel van coloriet zijn tegenwoordig z'n expressionistische werken soms opgezet in gemengde techniek. Hij mengt de verf dan met zand hetgeen een bepaalde textuur aan z'n schilderijen geeft. De schilderijen zijn vaak ruim van formaat en het onderwerp is meestal figuratief abstract.

29 januari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


"Expositie van Gertjan Scholte-Albers"

Studeerde aan de Aki academie voor beeldende kunst en vormgeving te Enschede. Reeds tijdens zijn studie besloot Scholte-Albers het schilderen in een atelier te verwisselen voor de rijke ervaring van het buiten schilderen. Al twintig jaar trekt hij er met zijn scooterkarretje op uit, niet om de elementen te trotseren maar juist om deze te gebruiken om zijn beleving van het landschap dat zich voor hem uitstrekt te voeden. "Ik ervaar de wisselende atmosfeer, het directe licht en de enorme ruimte. Ze geven mij een gevoel van vreugde".

Hij schildert in de bossen of op het Groningse Hoge Land, waar hij sinds 1999 met zijn gezin woont. Zijn natuurbelevingen weet hij op grote formaten om te zetten in eigenzinnige kleurenharmonieën en noemt dat zelf: "een drang om de vreugde van mijn oog te kunnen bevredigen". Zijn verschijning, samen met zijn karretje, doet denken aan een action painting van Jackson Pollock. Kunstenaar, verf, doek en kar gaan geheel op in het landschap dat hij op onnavolgbare wijze schildert.

De expositie loopt van 9 januari tot 27 februari 2020 in het Stadhuis van Lelystad.

Album van de expositie van Gertjan Scholte-Albers in het Stadhuis van Lelystad.

9 janari 2020    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


9 1 0 2

2019


Nelleke Brinkman
Nelleke Brinkman
Nelleke Brinkman

Nelleke Brinkman

Nieuwe kunstwerken (hals kettingen) van Nelleke Brinkman te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

13 november 2019
Naar (begin) pagina.Martine de Ruiter
"Lief"
Martine de Ruiter
"Martine de Ruiter"

Martine de Ruiter

Nieuwe kunstwerken (acryl en paletstukken) van Martine de Ruiter in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

Al tijdens haar studie Redactie & vormgeving in Amsterdam in de jaren '90 haalde Martine veel voldoening uit het schilderen. En nog steeds, nu ze fulltime schilder en vormgever is en in haar Santpoortse tuinatelier werken maakt die het beste omschreven kunnen worden als geabstraheerd expressionistisch. In het totaalbeeld streeft Martine naar de suggestie van groei en beweging van de flora.


Martine de Ruiter
"Vlijtig veld"

Ze maakt gebruik van een zelfontwikkelde schildertechniek met paletstukken, die bijdragen aan die suggestie. De naam 'paletstukken' heeft zij zelf bedacht voor deze uniek samengestelde, gemengde en gedroogde kleurcombinaties van haar palet. Deze techniek geeft haar werk reliëf, scherp contrast en een unieke stijl.

4 oktober 2019    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


Frida Badoux

Nieuwe kunstwerken van Frida Badoux te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).


18 september 2019.
Naar (begin) pagina.Tineke Vrijs
Tineke Vrijs
Tineke Vrijs

Tineke Vrijs

Nieuwe kunstwerken (sieraden) van Tineke Vrijs te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

11 september 2019
Naar (begin) pagina.Valerie-Teekema
Valerie-Teekema
Valerie-Teekema

Valerie Teekema

Nieuwe kunstwerken (versteend hout) van Valerie Teekema te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

11 september 2019
Naar (begin) pagina.Ineke van Beersum
Ineke van Beersum

Ineke van Beersum

Nieuwe kunstwerken (keramiek) van Ineke van Beersum te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

11 september 2019
Naar (begin) pagina.Valerie-Teekema
Valerie-Teekema
Valerie-Teekema
Valerie-Teekema
Valerie-Teekema
Valerie-Teekema
Valerie-Teekema
Valerie-Teekema

Valerie Teekema

Nieuwe kunstwerken (window jewel) van Valerie Teekema te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

4 september 2019
Naar (begin) pagina.Wim Hendriks
"Het gezicht van de tijd"

"Expositie van Wim Hendriks"

Wim Hendriks (Rotterdam 1941)

Een overzicht van meer dan 25 jaar werken in Portugal.

Portugal is een land met veel licht, ruimte en leegte. Het is een land waar het verglijden van de tijd zichtbaar is gebleven in vervallen kastelen, vervallen fabrieken en verlaten dorpen. Dit alles zich manifesterend in een helder, droog licht.

Sommige tekeningen laten een uitbundig kleurgebruik zien. Het lijnenspel van de tekeningen is los en speels, dan weer streng.

Andere verwijzen naar recent ontdekte rotstekeningen (22.000 jaar oud). Bijzonderheid is dat ze zich in de open lucht bevinden.

Zijn werk laat drie tijdsvlakken zien t.w. de vroegste tijd, de tijd van nu, de eindtijd.

De panelen laten zijn behoefte aan stilte zien, stilte werkt voor hem sterk openbarend naar de uiteindelijke vormgeving van het werk.

Een dieper liggende inspiratie is z’n liftreis naar het Midden Oosten en Israël, die hij in de zestiger jaren maakte. Deze reis, die nog steeds een diepe religieuze betekenis voor hem heeft, schemert zodoende door in zijn werk.

De gebruikte techniek op de panelen dragen bij aan de iconografie van het werk.

Hier en daar zijn diepe inkervingen in de panelen te zien, symboliserend de dramatiek in ieders bestaan.

De expositie loopt van 3 september tot 31 oktober 2019 in het Stadhuis van Lelystad.

Album van de expositie van Wim Hendriks in het Stadhuis van Lelystad.

3 september2019    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


J. Zander
"Bewonder Flevolands hoofdstad en omgeving"

Foto Expositie “Bewonder Flevolands hoofdstad en omgeving” van Lieuwe J. Zander"

Art&leen nodigt u uit voor de foto expositie van Lieuwe J. Zander in de galerie van de Kunstuitleen Flevoland te Lelystad.

De expositie wordt geopend door de fotograaf Lieuwe J. Zander op zaterdag 31 augustus om 14.00 uur onder het genot van een hapje en drankje.

Alle foto’s zijn te huur of te koop.

Een ieder is van harte welkom.

Locatie: Art&leen (Galerie / kunstuitleen)
Agorabaan 3, 8224 JS Lelystad ( gevestigd in gebouw De Kubus)

Album van de expositie van J. Zander bij de kunstuitleen.

31 augustus 2019    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


Gertjan Scholte-Albers


Nieuwe kunstwerken (olieverf) van Gertjan Scholte-Albers in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

20 augustus 2019.
Naar (begin) pagina.Maria la Verde
Maria la Verde
Maria la Verde

Maria la Verda

Nieuwe kunstwerken (kunstleren tassen) van Maria la Verda te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

11 juli 2019.
Naar (begin) pagina."Expositie van Lieuwe J. Zander"

Lieuwe J. Zander werkt als fotograaf / kunstenaar in Lelystad.

Al op de middelbare school is zijn liefde voor fotografie opgebloeid. Fotografie is voor hem een "way of life". In de loop der jaren heeft hij veel aspecten van het fotografievak mogen uitvoeren. De veelzijdigheid van het vak is elke dag weer een uitdaging.

Het liefste trekt hij er op uit en vind het heerlijk om buiten te werken. Fotograferen voelt dan ook absoluut niet als werk. Het geeft juist een gevoel van vrijheid. De laatste jaren heeft hij zich voornamelijk toegelegd op het fotograferen van landschappen, natuur, steden en ons eigen Lelystad.

De basis van fotografie is kijken. Als fotograaf heb je een oneindig scala aan mogelijkheden tot je beschikking. Licht en compositie zijn twee belangrijke momenten in zijn fotografie.

Art & Leen hoopt met deze expositie u te verrassen door Lelystad en omgeving zo in beeld te brengen dat het bij u een emotie of verwondering oproept.

De expositie loopt van 2 juli tot 27 augustus 2019 in het Stadhuis van Lelystad.

Lieuwe J. Zander www.lieuwejzander.com

Album van de expositie van J. Zander in het Stadhuis van Lelystad.

2 juli 2019    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


SGL

PERSBERICHT

POP-UP PRESENTATIE BANK ONDER DE KUNST

Bijzondere samenwerking leerlingen SGL en
kunstuitleen Art & Leen
.

Scholengemeenschap SGL en Kunstuitleen Flevoland (Art & Leen) hebben een bijzondere samenwerking om leerlingen kennis te laten maken met kunst.
Thema dit jaar is 'Bank onder de kunst'.

PopUp presentatie leerlingen SGL in samenwerking met Kunstuitleen Art&leen in de Kubus op 6 juni 2019 was een succes.

Zeven leerlingen van de SGL hebben hun creativiteit losgelaten op het thema en een bank gemaakt bij het schilderij van hun keuze.

In het kader van jongeren in contact brengen met kunst, krijgen de leerlingen na afloop van de tentoonstelling, dankzij subsidie van de Gemeente en De Groene Sluis, het schilderij bij wijze van cadeau een half jaar gratis te leen mee naar huis.

De tentoonstelling is nog tot 6 juli 2019 te bekijken in de Galerie van de Kunstuitleen Flevoland (Art & Leen), in het gebouw van de Kubus, Agorabaan 3 te Lelystad.
Openingstijden woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Album van de expositie.

6 juni 2019.
Naar (begin) pagina.


Peter Meijer
Peter Meijer
Peter Meijer

Peter Meijer

Nieuwe kunstwerken (acryl op doek) van Peter Meijer
in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

20 april 2019.
Naar (begin) pagina.Mieke Konigel

Mieke Königel

Nieuw kunstwerk (gemengde techniek op paneel) van Mieke Königel
in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

12 mei 2019.
Naar (begin) pagina.Marije van Toledo
Marije van Toledo

Marije van Toledo

Nieuwe kunstwerken (acryl op doek) van Marije van Toledo
in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

8 mei 2019.
Naar (begin) pagina.Yvonne Leeman
Yvonne Leeman

Yvonne Leeman

Nieuwe kunstwerken (albast) van Yvonne Leeman
in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

12 april 2019.
Naar (begin) pagina.KUNST-GEDICHTEN bij ART&LEEN

Op 12 april 2019 vond het samenwerkingsproject van De Dijkdichters en Kunstuitleen Art & Leen plaats in de Kunstuitleen in gebouw DE KUBUS.

Kunst&Gedicht vijde editie succesvol verlopen.

Album van de actie op 12-04-2019.

Naar de gedichten :Speciale acties

12 april 2019.
Naar (begin) pagina.Kunst Gedicht 2019
Kunst Gedicht 2019

UITNODIGING

Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de presentatie op vrijdag 12 april 2019 aanvang 16.00 uur in de Foyer van de Kubus. Agorabaan 3 Lelystad.

Voor de vijfde maal organiseren Kunstuitleen Art&Leen samen met De Dijkdichters het project KunstGedicht.

De Dijkdichters hebben zich weer laten inspireren tot het schrijven van een gedicht over een van de kunstwerken.

Dit jaar worden de gedichten samen met de kunstwerken gepresenteerd in de Foyer van de Kubus.

Enkele kunstenaars zullen een toelichting bij hun werk geven.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Igna Geveke.

In de pauze is er gelegenheid tot het bezichtigen van de Kunstuitleen.

Na de pauze staat er een optreden te wachten van zangeres Malou Kamstra.

Toegang gratis, inloop vanaf 15.30 uur.


Igna Geveke, Yvonne vom Kothen
contact: ignageveke@outlook.com of info@artleen.nl

12 april 2019.
Naar (begin) pagina.


Jan Hollenberg
Jan Hollenberg

Jan Hollenberg

Nieuwe kunstwerken (acryl) van Jan Hollenberg
in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland
(Art en Leen).

9 april 2019.
Naar (begin) pagina.Saskia Pfaeltzer
Saskia Pfaeltzer

Saskia Pfaeltzer

Nieuwe kunstwerken (aardewerk, brons) van Saskia Pfaeltzer
in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

9 april 2019.
Naar (begin) pagina.Saskia Pfaeltzer
Saskia Pfaeltzer

Saskia Pfaeltzer

Nieuwe kunstwerken (porselein) van Saskia Pfaeltzer te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

9 april 2019
Naar (begin) pagina.Ineke van Beersum
Ineke van Beersum

Ineke van Beersum

Nieuwe kunstwerken (keramiek) van Ineke van Beersum te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

20 maart 2019
Naar (begin) pagina.Rinus Hofman
Rinus Hofman

Rinus Hofman

Nieuwe kunstwerken (olieverf) van Rinus Hofman
in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

20 maart 2019.
Naar (begin) pagina.Conrad Bloemers
Conrad Bloemers
Conrad Bloemers

Conrad Bloemers

Nieuwe kunstwerken van Conrad Bloemers in de collectie
van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

15 maart 2019.
Naar (begin) pagina.Jonna Balk
Jonna Balk

Jonna Balk

Nieuwe kunstwerken (mixed media) van Jonna Balk in de collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

12 maart 2019.
Naar (begin) pagina.Eric Cremers

Eric Cremers

Nieuw kunstwerk (mixed media) van Eric Cremers in de collectie
van de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen).

1 maart 2019.
Naar (begin) pagina."Expositie van Peter Meijer"

Alle schilderijen van Peter Meijer zijn ontstaan vanuit de abstractie. Zijn schilderijen zijn opgebouwd in vorm, kleur en compositie waarbij de structuur en textuur van de aangebrachte verf een belangrijke rol speelt in de kwaliteit van zijn werk.

In de loop van de tijd is zijn werk voortdurend geëvolueerd. Zijn werk is inmiddels in te delen in vijf thema's. De mens, bos, vogels, steden, bergen en landschappen. Vaak overlappen deze thema's elkaar.

De verandering ligt met name op het gebied van zijn kleurgebruik en de mate waarin de voorstelling elementen uit de zichtbare werkelijkheid ontleent. Voorheen waren zijn doeken duidelijk abstract. Na verloop van tijd kwamen er steeds meer geabstraheerde vormen uit de zichtbare werkelijkheid in voor. Vanaf het eind van de jaren negentig zijn in elk van zijn vele doeken opvallende mensfiguren te ontdekken. Veelal in groepjes, soms met zijn tweeën zijn deze mensen echt tot onderwerp van de voorstelling geworden. Zijn kleurgebruik is met dit proces meegegroeid. Waren zijn werken vroeger overwegend donker met veel groenen, blauwen en zwarten, tijdens de opkomst van herkenbare zaken kwam er steeds meer kleur in. Eerst met name primaire blauwen en roden, tegenwoordig is zijn werk vaak uitermate zacht met veel perzik, zachtgele en oranje tinten.

De expositie loopt van 5 maart tot 30 april 2019 in het Stadhuis van Lelystad.

Album van de expositie van Peter Meijer in het Stadhuis van Lelystad.

5 maart 2019    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.


Frans Bernart

Frans Bernart

Nieuw kunstwerk (hout) van Frans Bernart te koop bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

6 februari 2019
Naar (begin) pagina.Frans van Tol
Frans van Tol
Frans van Tol

Frans van Tol

Nieuwe kunstwerken (olieverf) van Frans van Tol in de collectie bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

4 februari 2019.
Naar (begin) pagina.Kunst Gedicht 2019
Kunst Gedicht 2019
Kunst Gedicht 2019

De Dijkdichters van Lelystad.

Een aantal dichters van Lelystad hebben op 30 januari 2019 een kunstwerk uitgezocht, om daar een gedicht bij te maken voor "Kunst-Gedicht 2019".

Deze gedichten worden vrijdag 12 april 2019 openbaar gemaakt in de Kunstuitleen Flevoland (gebouw De Kubus).

30 januari 2019.
Naar (begin) pagina.


Rien Nijboer
Rien Nijboer

Rien Nijboer

Nieuwe kunstwerken (acryl op doek) van Rien Nijboer in de collectie bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

Website van Rien Nijboer.

28 januari 2019.
Naar (begin) pagina."Expositie van Jakob de Jonge"

Jakob de Jonge (1982) is werkt als beeldend kunstenaar in Den Haag. Hij maakt kleurrijke doeken waarop zich heel veel mooie en vreemde taferelen afspelen. Vaak schildert hij over rampzalige onderwerpen zoals oorlog en geweld maar hij geeft er een ongekend hoopvolle draai aan, onder andere door het gebruik van tropische kleuren. In zijn werk onderzoekt hij de paradox van de schoonheid en de magie van de realiteit waarin we leven enerzijds en het lijden van de mens en natuur anderzijds. Hij wil de spanning tussen hoop en angst, idealen en realiteit, geloof en cynisme blootleggen. In al zijn schilderijen is door de grote tegenstellingen in kleuren, voorstellingen, en thema's iets van deze spanning terug te vinden.

De expositie loopt van 10 januari tot 26 februari 2019 in het Stadhuis van Lelystad.

Album van de expositie van Jacob de Jonge in het Stadhuis van Lelystad.

10 januari 2019    klik op een foto voor een vergroting
Naar (begin) pagina.Nieuws berichten:

Recent, Archief: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, ouder.
Naar (begin) pagina.

2019-12-11 (6687)